PURE Resorts

Wandelen in Westendorf

Wandelparadijs Westendorf

Wandelliefhebbers zijn in Westendorf aan het juiste adres, met maar liefst 200 km aan wandelpaden is er voor elk niveau een geschikte route. Het dorp is onderdeel van de Kitzbüheler Alpen, dat met gemak 2500 km aan wandelroutes telt. Vanuit Westendorf loopt u via verschillende routes en met behulp van de zomerliften zo de bergen in. Voor de beginnende tot de gevorderde wandelaar is er keuze genoeg, van rustige familiewandelingen en intensieve hikes naar de bergtoppen tot interactieve wandelingen voor kinderen. Westendorf heeft dankzij haar ruime aanbod aan wandelpaden- en routes het wandel keurmerk van de Oostenrijkse wandel keurmerk vereniging gekregen.

 

 

Voor de wandelliefhebbers

  • Meer dan 200 kilometer aan wandelpaden
  • Diverse touropties
  • Verschillende niveaus
 

Familiewandelingen in de Kitzbüheler Alpen

Voor kinderen is wandelen een prachtige activiteit. Heerlijk opgaan in de natuur en onderweg tal van leuke en leerzame stations tegenkomen. De Wohlfühlweg is een absolute aanrader voor een wandeling met (kleine) kinderen. U wandelt langs een waterlabyrint, speeltuin, geschilderde stenen en van hout gemaakte stations. Deze route loopt langs groene weiden, bossen en stroompjes. De route duurt in totaal 1 uur en 20 minuten en is 3,3 km lang. Andere leuke familie routes zijn de Windauer Wadl Weg en de Alpinolino Himmelsteig, deze routes zijn voorzien van leuke en leerzame stations, een speeltuin en spelletjes.

Wandelen in de buurt van Westendorf

Avontuurlijke wandelingen in de Kitzbüheler Alpen

Gevorderde wandelaars hebben de keuze uit meer dan 10 prachtige routes die naar de mooiste bergtoppen leiden. Wat geeft er nu een beter gevoel dan het bereiken van een bergtop? U heeft de keuze uit diverse toppen van 1500 meter tot 2400 meter hoogte. Na een lange en zware klim wordt u beloond met een adembenemend bergpanorama. Met een hoogte van 2444 meter is de Kröndlhorn de hoogste berg van het Brixental, de tocht duurt circa 7 uur en heeft een afstand van 13,5 km. Nog een favoriet is de Brechhorn, met een hoogte van 2031 meter doet u hier gemiddeld 5 uur over en loopt u in totaal een afstand van 16 km.

Ontdek meer

 

(c) Hohe Salve, Dietmar Denger