In de omgeving
 

Funken in Montafon

Zondag 25 februari 2023 vieren de dorpen in Vorarlberg een eeuwenoude traditie: Funken in Montafon. Op deze eerste zondag na Aswoensdag branden de dorpsbewoners een tientallen hoge houten toren af met als doel de 'demonen van de winter te verdrijven'. Dit is een sfeervol evenement, vol symboliek maar ook met vuurwerk, muziek, allerlei lekkernijen en fakkelzwaaien op de berghellingen. 

Op het kerkplein in Schröcken steken de inwoners om 19:30 uur een houten toren van 30 meter in brand, waaraan ze weken hard hebben gewerkt. De toren is gevuld met stro en kerstbomen. Bovenop staat de Funken-heks, gevuld met buskruit. Het is elk jaar weer spannend of de brandende toren omvalt of dat uiteindelijk de heks ontploft. Als de toren vóór die tijd omvalt, zien de dorpsbewoners dat als een slecht voorteken. 

Bent u erbij als de winter wordt verdreven en het opkomende licht wordt begroet? U kunt in  Schröcken genieten van de muziek van een DJ en er is een sneeuwbar met het uitzicht op honderden fakkels die de berg en het dal verlichten. 

Geniet tijdens uw verblijf bij PURE Resort Schruns van deze unieke traditie. In het exclusieve PURE Resort heeft u een prachtig uitzicht op de bergen. U vindt hier vele mogelijkheden voor een ontspannen of juist een actieve wintervakantie in de Oostenrijkse Alpen. Onze appartementen, penthouses en tweepersoonskamers zijn modern en luxe ingericht, precies goed voor een onvergetelijke vakantie in Oostenrijk. 

Boek uw verblijf tijdens de Funken in Montafon in het weekend van 24, 25 en 26 februari op: 

https://www.pure-resorts.nl/reserveren