PURE Resorts

Burgenwelt Ehrenberg

Burgenwelt Ehrenberg

Op circa 20 minuten rijden vanaf PURE Resort Ehrwald bevindt zich Burgenwelt Ehrenberg. Deze plek is perfect om een dag met de familie te vertoeven, er is namelijk genoeg te doen. U kunt een prachtige wandeling maken over de Highline179, een museum bezoeken, langs een kasteel en met de kinderen naar de speeltuin.

 
  • Spannende hangbrug
  • Prachtige natuur
  • Historische gebeurtenissen
  • Speeltuin voor de kinderen

Highline179

De enorme hangbrug Highline179 is maar liefst 406 meter lang en 114 meter diep. Tot 2017 was dit de langste hangbrug van de wereld. Een ideale, spannende wandeling voor in de zomer, waarmee u terugreist in de tijd. De hangbrug schommelt behoorlijk, maar dit maakt het avontuur nog spannender. U bent omringd door een prachtig landschap, het is een echte must do tijdens uw verblijf op het resort. De brug is te voet bereikbaar maar is tevens ook bereikbaar met een lift. De Highline179 is gedurende het hele jaar dagelijks geopend van 08:00 uur tot 22:00 uur.

Highline 179 vormt de verbinding tussen Burcht Ehrenburg en Fort Claudia. Tijdens de wandeltocht leert u meer over de historische gebeurtenissen. Entree voor de burchten is gratis, kaartjes voor de hangburg en eventueel de lift zijn verkrijgbaar in het bezoekerscentrum.

 
 
 

Historie van Burgenwelt Ehrenberg

In de middeleeuwen was Burgenwelt Ehrenberg de verdediging in het noorden van Tirol. De drie burchten op de bergtoppen en een grenspost in het dal werden aangelegd om de handel over de Fernpass veilig te stellen, en om de grens te controleren. Meer dan 700 jaar geleden was dit de woonplaats van vorsten en koningen. Jaarlijks worden er ridderspelen georganiseerd om mensen terug te nemen in de tijd.

Museum van Burgenwelt Ehrenberg

Het museum bij Burgenwelt Ehrenberg is dé plek om de geschiedenis te beleven met al uw zintuigen. Beleef het spannende verhaal van ridder Heinrich en zijn geliefde Maria dat zich afspeelt tijdens de 14e eeuw. Voor de kinderen is er een leuke puzzeltocht: de Ritter Rüdiger-puzzelrally. Aan het eind van de tocht krijgen de kinderen een certificaat en worden ze benoemd tot jonkvrouw.

Speeltuin voor de kinderen

Is de hangbrug nog te spannend voor uw kinderen en blijft u ook liever veilig op de grond, dan is de speeltuin een optie voor uw gezin. De speeltuin is volledig van hout gemaakt met dierensculpturen en klimtoestellen waar kinderen zich prima kunnen vermaken. De speeltuin is geheel gratis en bevindt zich dicht bij de parkeerplaatsen en tegenover de receptie en musea.

 

Ontdek meer...