PURE Resorts

De 5 leukste zomeractiviteiten met kids in de Zugspitz Arena

De 5 leukste zomeractiviteiten met kids in de Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de mooie wandeltochten en het één worden met de natuur. Maar is dit interessant voor de kinderen? Om verveelde gezichtjes te voorkomen hebben wij een top vijf lijst gemaakt met de leukste zomeractiviteiten in de omgeving. En wees niet getreurd, het zijn activiteiten voor het hele gezin. Jong en oud, als u zich houdt aan de tips staat u allesbehalve verveling te wachten.

 
  • Avontuurlijke paden
  • Prachtig klimbos
  • Waanzinnige rodelbaan
  • Eén worden met de natuur
  • Leerzaam

#1. Wandelen met de kinderen

De Tiroler Zugspitz Arena is een bestemming die vooral bekend staat om de prachtige wandelmogelijkheden. Echter klinkt ‘wandelen’ voor de kinderen natuurlijk niet heel interessant. Gelukkig zijn er avontuurlijke paden die de kids gegarandeerd leuk gaan vinden. Wandel over het wateravonturen pad Zugspitzi am Gaisbach waarbij de kinderen interessante feitjes leren over de omgeving en waarbij gespeurd wordt naar cijfers om uiteindelijk een code te kraken. Of bezoek de zeven spannende stations op het Moosle’s Forscherpfad waar het hele gezin leuke quizvragen moet beantwoorden. Wandel samen met het hele gezin door het sprookjesachtige toverbos Moosle’s Zauberwald waarbij jullie leuke interactieve spellen kunnen doen bij de negen stations. Óf ga op avontuur met het Natuurbelevenispad Mitteregg waarbij leuke activiteiten gedaan worden, en waarbij door middel van het goed beantwoorden van lastige vragen bij de stations uiteindelijk een beloning te wachten staat.

 

#2. Klimmen met het hele gezin

Klimmen is in de Tiroler Zugspitz Arena ook erg geliefd. Alleen zijn de volwassen routes te lastig voor kinderen. Om de klimervaring toch mee te maken, kunt u het klimbos Bichlbach bezoeken. Hier zijn vijf verschillende parcours die gebaseerd zijn op moeilijkheidsgraad. Voor dit klimbos is geen ervaring vereist, alleen erg veel energie en plezier. Daarnaast ligt het klimbos naast de Badesee Bichlbach, hier kunnen de kids door een wildwaterbaan ‘raften’ in een meer. Zit het weer niet mee? Geen probleem. In de klimhal Ehrwald kunnen zowel ervaren als beginnende klimmers terecht om plezier te maken.

#3. 3D-Boogschieten in Ehrwald

Wie raakt ze allemaal? Boogschieten is een leuke, avontuurlijke activiteit voor jong en oud. Op het boogschietparcours in Ehrwald zijn maar liefst 28 verschillende 3D-diermodellen verstopt op verschillende afstanden. Ziet u er een? Richten en schieten maar! Is dit de eerste keer boogschieten? Dan krijgt u eerst een lesje om u de juiste techniek aan te leren. Let op: kinderen tot en met 14 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene op het parcours.

#4. Naar de kinderboerderij

De kinderboerderij in Bichlbach biedt een paradijs met prachtige dieren zoals geiten, hazen, lama’s en zelfs apen. Door middel van het beklimmen van de ladders kunnen de kids nét wat dichter bij de dieren komen. Voeren en aaien is ook toegestaan, zodat het avontuur nét wat spannender en completer wordt.

#5. Naar het sport- en recreatiepark

Bij Bichlbach is een sport-en recreatiepark waarbij zowel kinderen als ouders zich niet hoeven te vervelen. Voor de kids is er genoeg te doen: kinderrafting, midgetgolf, klimbos en een speelplaats. Voor de ouders zijn er ook veel mogelijkheden. Zo kunt u heerlijk genieten van de zon bij de zwemvijver, maar voor de liefhebbers zijn er ook tennisbanen, strandvolleybalvelden, ritten met een bergstep en nog veel meer. Ontdek het zelf en geniet met het hele gezin van alle mogelijkheden in dit geweldige park.